Tuesday, June 9, 2015

4 Keistimewaan Vitamin C



Vitamin C merupakan nutrisi yang sangat penting untuk tubuh. Pengambilan vitamin c setiap hari akan membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cerah,melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmensi pada wajah. Pigmensi adalah penyebab utama terjadinya jeragat.

Kajian menunjukkan  bahawa binatang mampu menghasilkan vitamin c daripada tubuh, tetapi tubuh manusia tidak mampu menghasilkan vitamin c dan ia perlu dimasukkan di dalam diet melalui pengambilan makanan yang kaya dengan Vitamin C.

Semasa melakukan aktiviti harian,tubuh kita sering kehilangan vitamin c,Vitamin C Plus 500mg ( Shaklee)  yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin c yang diperlukan oleh tubuh. Ia juga membantu dalam menyokong tulang ,gigi,gusi dan keseluruhan kesihatan tubuh kita.

Keistimewaan dan perbezaan vitamin c Shaklee dengan vitamin c lain yang berada dipasaran.

1. Vitamin c Shaklee merupakan vitamin c yang pertama dan semulajadi yang bertindak secara “ Sustined Release” atau dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan untuk membolehkan vitamin c sentiasa berada dalam tubuh kita.

Di mana ia dilepaskan perlahan-lahan dalam badan sebanyak 100 mg setiap jam untuk satu tablet.

2. Vitamin c di datangkan bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan vitamin c dengan lebih baik.

Tiada pembaziran kerana semua vitamin c digunakan dan dilepaskan ke dalam sistem tubuh secara perlahan-lahan mengikut keperluan.

3.  Satu tablet vitamin c Shaklee ( 500mg) bersamaan dengan 7 setengah biji oren
4. Vitamin c Shaklee dihasilkan daripada sumber asli/naturan/semulajadi......tiada perasa tiruan ,pemanis,pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Haaaa dah tahukan apa itu vitamin c dan bagai mana ia bertindak pada tubuh kita.....

Jom dapatkan vitamin c Shaklee dengan harga promosi....

Jimat dan murah sangat....

Hubungi : 011 403 86 856 atau 019 55 85 048 untuk oder dan kunsultasi...



Saturday, June 6, 2015

3 Langkah mudah untuk kurus

Kurus  dan slim impian semua orang,tapi apakan daya selepas sah bergelar isteri dan ibu.Bentuk badanpun  mula berubah mengembang...

Untuk mengembalikan bentuk badan asal memang terlalu sukar dan kadang2 hanya menjadi angan2 kosong...

Bersama  SET SLIMMING SHAKLEE impian untuk kurus pasti menjadi kenyataan kerana Slimmingg Shaklee  terdiri daripada agen pemecah dan pembakar lemak, penyah toksin dalam badan dan agen penukaran sel2 yang rosak dengan sel2 baru serta mengekalkan otot yang sedia ada yang bertindak secara semula jadi  iaitu :

1. Lechitin



Berfungsi memecah dan mencairkan lemak yang terkumpul dalam badan kita terutama lemak baru.

2.OMEGA GUARD




Membantu LICHITIN memecah lemak2 yang dah lama atau tepu yang dah lama bersarang dalam tubuh kita terutamanya lemak dibahagian perut dan paha.

3.ALFALFA




Berfungsi membuang segala lemak yang telah cair dan segala jenis toksin dalam tubuh secara semula jadi iaitu melalui proses pembuangan air besar. ALFALFA juga bertindak sebagai KACIP FATIMAH bagi para isteri.

4. Herb Lax






Fungsinya hampir sama dengan Alfalfa,cuma bezanya Herb Lax mencuci segala toksin yang telah lama berkumpul dalam usus dengan mencair dan membuangnya secara semula jadi juga (pembuangan air besar)

4.ESP






Membantu mengurangkan selera makan menyebabkan kita ambik sikit ja makanan berat,mengajalkan semula kulit yang telah menggelebeh akibat pencairan dan pembuangan lemak dari badan. Fungsi lain ESP ialah memutih,menghilangkan jerawat dan jeragat.

6.CINCH ( Ada 4 perisa : tea mix,cafe,choclat,vanilla)
Keistimewaan Cinch Shake Mix Shaklee








* Menyimpan otot sedia ada dan memelihara otot dari rosak

* Membakar lemak yang tidak diingini

* Mengurangkan inci yang tidak diingini

* Tinggi kandungan serat dan memberi rasa puas dan kenyang

* Mengandungi nutrisi lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan

* Diperkaya dengan leucine untuk memelihara otot

* Merupakan meal replacement yang sihat dan mengenyangkan


Dah tengok kan macam mana SET SLIMMIMG SHAKLEE berfungsi membantu mengembalikan bentuk badan yang di impikan....

Haaaaa tunggu apa lagi inilah masanya untuk anda bertinda sebelum terlambat.......

Berminat????

Whatsapp/Telegram : 011 403 86856

                         

Monday, April 6, 2015

12 cadangan set slimming mengikut bajet

CADANGAN SET SLIMMING SHAKLEE

1.FULL SET :  Lichitin,omega,Alfalfa,ESP,Herbs lax,Cinch



                                                            RM 566

2. SET 2 : Lichitin,Alfalfa,omega, ESP




                                                  RM 355

3. Set 3 : ESP.lichitin,Alfalfa,omega,cinch = RM 520






4. Set 4 : Cinch,Alfalfa,Lichitin,omega,Herbs lax = RM 438

5.set 5 : ESP,Lecithin,Alfalfa = RM 236

6. Set 6 : Chinch, Licithin, Herb lax = RM 256

7. Set 7 : Licithin, Omega, Alfalfa = RM 217

8. Licithin, Omega, Herb lax = RM 216

9. Set 9 : ESP, Licithin, Omega, Herb Lax = RM 354

10. Set 10 : Licithin, Omega, Herb Lax = RM 216

11. Set 11 : Lichitin, Cinch   = RM 206

12. Set 12 : Licithin, Alfalfa, = RM 100



Seanarai harga dan produk mengikut kemampuan dan bajet....

Jika berat anda melebihi 60 kg dan ke atas set pertama,kedua atau ke tiga adalah terbaik untuk kesan yang lebih cepat...

Jika berat 60kg ke bawah maka anda boleh pilih salah satu daripada set ke 4 hingga ke 12 mengikut bajet anda...

Berminat...anda boleh whatsapp atau telegram di 01140386856

Atau tinggalkan komen diruangan bawah nanti saya hubungi anda.

3 sebab set slimming shaklee menjadi pilihan ramai

Assalamualaikum......


Hanya tinggal 3 bulan++++ ja lagi
nak puasa n raya...

Impian saya dan anda mesti nak kelihatan anggun dipagi rayakan?.........

Alhamdulillah impian saya menurunkan kg berhasil

selepas saya mengamalkan 2 sudu ESP + 1 sudu Cinch Chocolate shake mix setiap pagi....





Perut rasa kenyang walaupun selepas jam 10+++...

Sesuai sangat bagi yang nak diet boleh menjadi pengganti makanan berat...

Paling best kulit jadi anjal,selulit kurang,incipun kurang serta memelihara otot sedia ada dr rosak...

Tengah hari makan lunch sikit....

Terus ambik 3 biji Lichitin dan 2 biji omega untuk bakar dan cairkan lemak......








Malam pula saya ambik 3-6 biji Alfalfa,2 biji Omega Guard dan 3 biji Lichitin









Alhamdulillah berat saya telah turun dari 58 kg je 50 kg dalam masa sebulan +++++++

Syukurrrrr sangat....

Inilah set lengkap slimming Shaklee yang saya amalkan...




Jom slim sama2 sebelum raya....

Nanti boleh pakai kebaya....

Nak join saya......whatsapp di   01140386856

                                        ATAU

Tinggalkan komen diruangan komen nanti saya akan hubungi anda....


AMARAN: UNTUK SLIM MESTI ISTIQAMAH DAN PERLUKAN MASA BERGANTUNG PADA BERAT KG KITA....JANGAN BARU AMBIK SEBOTOL TERUS CAKAP X DAK HASIL SEBAB LEMAK TU PERLUKAN MASA UNTUK CAIR.

Sunday, March 15, 2015

JATUH CINTA DAN ANGAU NGAN ESP....

Bertemu lagi dalam entry kali ini....

Sambil kapal terbang beraksi di atas kepala di ruang udara hujung Airport Langkawi.....desiran angin pantai sepoi2 bahasa....idea mencurah2  untuk berkongsi ngan semua.......

Bulan Mac 2015 ni....saya dah betul2 jatuh CINTA, orang yang jatuh cinta ni mesti angau siang malam, pagi petang asyik sebut nama ja....sentiasa terbayang2 di mata...

Jangan salah sangka tau....saya sebenarnya dah betul2 jatuh cinta ngan ESP Shaklee....sebab ESP telah mengubah hidup saya kembali ceria setelah hampir 5 tahun saya menderita tidak dapat mengingat dan mengenali orang, pagi jumpa lps 2 jam jumpa semula saya dah tak ingat siap dan di mana saya berjumpa orang tu.....

Semuanya bermuala pada tahun 2009 saya diuji kehilangan dua putera lelaki kembar,seorang meninggal dalam perut ketika kandungan 7 bln++++ (tidak dikeluarkan),seorang lagi dipaksa kluar selepas kuman yang meninggal dah merebak ke baby satu lagi dan tubuh saya....

Kesan daripada peristiwa ini, saya menghadapi masalah lupa ingatan dan lemah seluruh badan (selalu penat & letih). Pernah satu tahap saya tak dapat mengenal orang yang hampir dengan saya seperti suami n anak2 ( untuk seketika selps tu ok balik),jika jumpa org saya perlukan masa untuk fikir siapa yg sedg bersembg dengan saya dan berusaha utk ingat...

Tahun 2013 keadaan ingatan saya semakin membimbangkan bila saya  lupa nak buat apa semasa  traffic light merah bertukar hijau.....Alhamdulillah anak2 memahami dan mengajar apa yg saya perlu buat...keadaan ini berlaku beberapa minit tapi sungguh membahayakan nyawa saya n anak2.

Oktober 2013 saya berkenalan dengan SHAKLEE....DISEMBER 2013 saya mula minum ESP dan makan OMEGA GUARD SHAKLEE...

Selepasa sebulan saya minum ESP n  makan OMEGA saya mula rasa perubahan di mana ingatan saya dah kembali sedikit demi sedikit......saya konsisten ambik ESP dalam 4 tin lebih sepanjang tahun 2014 Alhamdulillah ingatan saya dah kembali hampir 85% saya dah mula ingat nama dan muka orang,semua ini berlaku secara tidak langsung...... Dr Hospital Selayang yang merawat saya mengatakan saya mengidap penyakit Pra Amnesia (penyakit lupa). Alhamdulillah selepas saya konsisten  MENGAMALKAN ESP hidup saya kembali ceria dan tidak lupa lagi walaupun tidak 100%.

Jika anda pernah atau sedang hadapi masalah macam saya...mudah lupa, saya syorkan anda mengamalkan ESP in sya allah masalah anda akan berakhir...buktinya saya sendiri telah hampir sembuh.

Kebetulan bulan ni ada promosi besar besaran....BELI 6 PERCUMA 1 ATAU BELI 2 DISKAUN 5% pasti sangat2 berbaloi...

Harga pasaran 1 tin ESP RM 150 tapi kalau anda beli bulan ni anda akan dapat harga lebih murah dan istemewa sangat....banyak kejutan menanti anda.

Berminat nak dapatkan ESP?

Whatsapp/Telegram :01140386856

atau add fb saya Zaiton Hamid

atau tinggalkan komen diruangan komen saya akan menghubungi anda.

* BELI 6 FREE 1, ANDA BERHAK DAPAT FREE POSTAGE, FREE MEMBER DAN FREE GIFT......SEMUA ITU HANYA BERLAKU JIKA ANDA BELI DENGAN SAYA, KLU BELI DENGAN SID LAIN JANGAN SALAHKAN SAYA KALAU TAK DAPAT SEPERTI APA YANG SAYA JANJIKAN.

Saturday, March 14, 2015

7 kebaikan ESP yang anda wajib tahu...

Assalamualikum....

Apa khabar semua pengunjung blog Pengedar Shaklee.....saya doakan semuanya berada berada dalam rahmat dan kasih sayang Allah selalu...

Entri kali ni saya nak kongsi ngan semua tentang satu produt hot.....apa lagi kalaubukan ESP.

ESP ni ada dalam semua set,set kecantikan, set kesihatan, set kesuburan, set hamil, set berpantang dan menyusu n macam2 set lagi la....

Apa yang hebat sangat ngan ESP ni?

ESP ialah PROTEIN berasaskan soya yang BERKUALITI TINGGI dan Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta supplement protein berasaskan kacang soya

Apa fungsi ESP ?

Haaaaa klu nak tau ni la fungsi ........

1. ESP ni protein. Protein makanan kepada sel. Sel sihat kulit cantik.

2. ESP membantu menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri.

3.  ESP membantu menghilangkan parut jerawat di muka.

4.  ESP menganjalkan kulit anda dan syoknyee ESP sebab selain makan boleh juga dibuat masker.

5.  Kulit rasa tegang halus lembut sangat. Saya sendiri dah buat. Memang terbaik!

6.  BESTNYEEE ESP sebab ianya memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.

7.  Bila makan ESP ni memang cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.

Pakar Nutrisi Shaklee mengatakan pengambilan Vitamin C Setiap hari boleh mencerahkan kulit, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Haaah. Kalau korang nak tahu pigmentasi ni PUNCA JERAGAT. So ambil Vitamin C mampu MENGELAKKAN JERAGAT.

Semua dah taukan apa itu ESP dan apa fungsinya...
Bulan ni ada promosi beli 6 percuma 1 atau beli 2 diskaun 5%...

Rugi tau sapa yang tak rebut peluang ni...bulan depan GST dah bermula har ESP pun naik...

Untuk diri sendiri....Alhamdulillah saya dah borong 1 set siap boleh tahan sampai setahun, walau GST n harga naik saya tak perlu risau lagi...

untuk testimoni ESP Klik sini

Hubungi saya sekarang untuk dapatkan harga istimewa walaupun beli satu tin ja.....

Setiap pembelian dengan saya akan dapaat free postage + free gift....kalau beli 1 set terus dapat free member dan consulution percuma...

Whatsapp/telegram di 01140386856
atau add fb saya :Zaiton Hamid
atau tinggalkan  diruangan komen nanti saya akan hubungi anda...





Thursday, March 5, 2015

7 FAKTA TENTANG SHAKLEE YANG PERLU ANDA TAHU...

Assalamualaikum...

Entry kali ini saya ingin kongsikan dengan semua tentang APA ITU SHAKLEE.....

Sejak akhir-akhir ini nama Shaklee sering meniti dari bibir kebibir dan sudah tidak asing lagi bagi pengamal supplement KESIHATAN dan KECANTIKAN.....

Bak kata pepatah melayu....tak kenal maka tak cinta, dah kenal dengan shaklee insyaallah kesihatan bertambah baik...

Haaaaa jom kita berkenalan dengan empunya diri...

1] Shaklee merupakan SATU-SATUNYA syarikat yang menjalankan 350 ujian bagi setiap kandungan dan 100,000 ujian kualiti produk serta 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap tahun.
2] Kajian Landmark yang dilakukan oleh Dr. Gladys Block, world class scientist bersama team saintis di School of Public Health, University of California, Berkeley menjalankan kajian ini bertujuan untuk melihat tahap kesihatan pengguna-pengguna supplements Shaklee yang telah menggunakan rangkaian produk Shaklee lebih dari 20 tahun berbanding individu yang tidak mengambil supplement dan individu yang menggunakan jenama lain.
MENAKJUBKAN hasil daripada ujian tersebut mendapati kumpulan pengguna Shaklee menunjukkan perbezaan yang sangat ketara. Risiko penyakit kronik seperti jantung, diabetis, storke and sebagainya jauh lebih rendah berbanding dua golongan tadi. jelas menunjukkan bahawa Shaklee selamat digunakan untuk jangkamasa panjang.
3] Shaklee menawarkan ganjaran MENARIK seperti bonus wang tunai yang tidak pernah gagal dibayar pada setiap ahlinya yang layak pada atau sebelum 15hb pada setiap bulan.
4] Shaklee adalah BERBEZA dari kebanyakkan sistem MLM lain dimana Shaklee tiada sistem stokis dan ini bagi memastikan setiap ahli yang berdaftar mempunyai peluang yang sama untuk berjaya didalam bisnes Shaklee
5] Percutian bertaraf 5 bintang atau Trip Exclusive Umrah diberikan secara PERCUMA setiap tahun bagi setiap ahli yang layak.
6] Produk Shaklee DIJAMIN tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya . Ini terbukti apabila Shaklee telah membekalkan minuman penghidratan khas, Astro-Ade bagi para angkasawan Shuttle. Seperti yang kita tahu di angkasa lepas, setiap bahan buangan akan diproses semula dan digunapakai semula.
7] Shaklee komited melaksanakan program BARU yang mengiktiraf dan menguntungkan setiap ahlinya  seperti Bonus Tambahan setiap kali perayaan, Majlis Motivation Rally di mana ahlinya yang layak diberikan pengiktirafan di Majlis tersebut.llllll

Wednesday, March 4, 2015

8 SEBAB KENAPA ANDA PERLUKAN SET KESUBURAN SHAKLEE

Assalamualaikum......
Entry kali ini saya ingin berkongsi dengan pasangan yang dah lama kawin tapi belum ada rezeki punya zuriat sendiri...

Alhamdulillah dah ramai orang yang berjaya hamil selepas mengamaljan set ini...

kita hanya berusaha dan berikhtiar tapi hanya Allah yang lebih berkuasa dari segala2nya....

Jom kita tengok apa set kesuburan tu....

Tadaaaaa.....inilah set kesuburan lengkap untuk suami dan isteri...

👸 UNTUK ISTERI

1. ALFALFA (330 kapsul)




Ini paling penting untuk isteri/wanita. Bertindak seperti kacip fatimah. Juga merawat masalah-masalah 'Miss V' (organ reproduktif wanita)seperti keputihan, kegatalan dan sebagainya.

2 GLA COMPLEX (60 kapsul)





Penting untuk isteri bagi menghasilkan 'cecair kesuburan'. Cairan ini membantu memberi ruang untuk sperma terus hidup di dalam tiub fallopio hingga lima hari. Selain itu, GLA berfungsi memberi keseimbangan hormon yang memberi kesan pusingan period yang tetap dan kurangkan kesakitan ketika datang bulan. Juga membantu mengecutkan cyst jika ada.

3. ESP (850g)



Menguatkan rahim, memberikan tenaga kepada suami dan isteri.

4. BCOMPLEX (120 kapsul)



Amat penting mengambil B Complex untuk merancang kehamilan. Kandungan asid folik di dalamnya diperlukan untuk elak risiko spina bifida pada bayi (pembentukan tulang belakang yang tak sempurna).


👨 UNTUK SUAMI:

1. ZINC COMPLEX (120 kapsul)



Mempertingkatkan kualiti sperma. Juga menambah kepekatan dan kekuatan sperma. Bertindak meransang perbentukan hormon testosterone juga menambah jumlah bilangan sperma.

2. VITAMIN E (120 kapsul)




Bagi meningkatkan kualiti sperma. Vita E sangat membantu. Menambah kiraan atau bilangan sperma. Juga tingkat kebolehan reproduktif bagi suami. Ia juga membantu melahirkan rasa 'bersemangat' untuk bersama pasangan masing-masing.

3. B COMPLEX (120 kapsul)

j

Bagi suami, B Complex penting untuk menjana tenaga. Paling penting B Complex bersifat anti stress. Jadi suami atau isteri lebih menikmati masa 'bersama'.

👨👸 UNTUK SUAMI ISTERI

VITALEA (120 kapsul)




Pengambilan Vitalea adalah bagi memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian yang diperlukan dapat dipenuhi. Kebiasaanya, pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak fakto dan kekangan. Uniknya, Vitalea atau multivitamin Shaklee mengandungi formula iron yang sangat penting bagi tubuh.

Berminat untuk mendapatkan set kesuburan ini...

add n pm fb : Zaiton Hamid
whatsapp/Telegram :01140386856
                   atau
komen diruangan komen saya akan hubungi anda..