Monday, December 8, 2014

4 SEBAB KENAPA JERAGAT MUDAH TUMBUH DI MUKA
 Promosi Vitamin E & C Shaklee beli 6 percuma 1 masih berlangsung hingga 31 Disember 2014.....best sangat bulan ni sebab Shaklee membantu ramai orang untuk menjadi cantik jelita terutama bagi mereka yang mempunyai masalah Jeragat .

Jeragat atau nama medikalnya Melasma adalah salah satu dari masalah kulit yang sangat biasa di kalangan penduduk Asia umumnya dan Malaysia.Wanita lebih berisiko mempunyai masalah jeragat berbanding lelaki lebih kurang 12 :1( wanita :lelaki) 

 Wanita yang berumur 25-50 tahun dilihat paling tinggi menghadapi masalah ini. 

Biasanya jeragat sering timbul di muka bahagian pipi. Namun terdapat juga mereka yang mengalami nya pada hidung dan dahi.

Ada sesetengah kes,jeragat hanya timbul dengan lebih jelas sewaktu mengandung. Apabila  mengandung, badan akan menghasilkan lebih banyak pigmen.

Sebab-sebab terjadinya melasma ( Jeragat )

1) Terdedah kepada cahaya matahari terik
2) Penggunaan hormone.vontohnya Pil perancang
3) Penggunaan kosmetik / rawatan kulit tidak sesuai
4) Faktor keturunan.

Sumber: http://www.drhasseenah.com/v1/index.php/artikel/15-masalah-jeragat-dan-rawatannya

Vitamin E & C Shaklee berfungsi :


1)    Membantu mengembalikan keanjalan kulit muka yang mati atau kering akibat terdedah kepada cahaya matahari terik.
2)    Membantu menstabilkan hormon yang terganggu akibat pengambilan ubat-ubatan,pil perancang atau stress yang berpanjangan.
3)    Vitamin E akan menggalakkan penghasilan kolagen, sejenis tisu penyambung pada kulit yang menegangkan kulit serta menjadikannya elastik. Ia mengurangkan kedutan dengan mengalakkan dan mempercepatkan pembinaan sel baru. 
4)    Vitamin E mengurangkan serangan radikal bebas dan mengurangkan tompok coklat /hitam. Apabila minyak Vitamin E disapu pada tompok coklat, ia akan melembabkan membran sel dan menggalakkan penghasilan sel baru.


Untuk  hasil yang lebih baik,selain makan vitamin E & C juga boleh dijadikan masker pada waktu pagi atau krim malam. 

MASKER VITAMIN E & CPagi 

Sapu muka dengan plain yogurt yang dipicitkan dengan Vita E dan biarkan selama 5-10minit. Memang best..! Atau boleh campur yogurt tu dengan sesudu kecil ESP. Tepek kat muka sampai rasa kulit muka menegang (sampai yogurt tu kering). Besttt sangat masa ni, kalah masker yg kita dok tepek mcm topeng tu. Lepas dah kering tu terus basuh dgn pencuci muka. Memang lembut jer rasa kulit 

Atau

Sebelum tidur

Sapu sebiji vitamin E sebelum tidur..Caranya, vitamin E tu cucuk dengan jarum dan picit perlahan-lahan sampai keluar minyak vitamin E dan sapu keseluruh muka secara nipis. 

TESTIMONIAL PENGGUNA VITA-E  & C COMPLEX SHAKLEE Testimoni 1
 
Testimoni 2
Testimoni 3


Testimoni 4


Untuk mendapat konsultasi berkaitan produk Shaklee atau untuk membuat tempahan, rakan-rakan boleh hubungi Zaiton  di:


Add Facebook  Zaiton Hamid dan Pm  : https://www.facebook.com/

Atau 

SMS/Whatsapp: 019-5585048

Ataupun emeil kepada Zaiton: umi.warham2011@yahoo.com

No comments:

Post a Comment