Thursday, July 10, 2014

(TIPS CANTIK ) 6 Makanan untuk kulit sihat,cantik dan berseri!Dalam menjaga kelembutan, kehalusan dan kecerahan kulit makanan di dapur sama pentingnya dengan krim perawatan kulit yang kita sering gunakan. Menurut dermatologi dari Miami Leslie Baumann, MD, yang diambil dari prevention.com, nutrisi yang baik merupakan asas untuk kesihatan kulit. Oleh itu, semestinya anda perlu tahu apa makanan sihat untuk kulit, bukan?

Terdapat banyak langkah untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik. Oleh itu, hari ini kami mahu berkongsi enam jenis makanan yang boleh bantu anda mendapatkan kulit yang sihat, cantik dan berseri!
 

Enam jenis makanan tersebut ialah :


StrawberrySecawan strawberrry menyediakan 130 peratus Vitamin C iaitu zat yang kuat untuk meningkatkan pengeluaran serat kolagen. Fungsi kolagen adalah untuk membantu kulit tetap tegang dan lembut. Semakin banyak Vitamin C bererti semakin sedikit garis-garis yang muncul di kulit. Gadis dengan pengambilan Vitamin C yang rendah berpotensi tinggi untuk memiliki kulit kering dan berkerut.

TomatoKajian menunjukkan peserta yang makan lima sudu pasta tomato kaya lycopene setiap hari selama tiga bulan memiliki perlindungan 25 peratus lebih banyak terhadap pancaran sinar matahari. Selain itu, makanan ini juga menjadikan kulit mempunyai lebih banyak kolagen untuk mencegah kulit daripada kendur.


Salad


Enam helai daun salad mengandungi 100 peratus keperluan Vitamin A harian kita. Vitamin ini berfungsi meremajakan kulit dengan cara meningkatkan pergantian sel. Selain itu, kandungan kalium dalam salad juga menambah zat kulit dan meningkatkan penyerapan oksigen dengan cara memperbaiki aliran darah.Epal merah/hijau

Quercetin, antioksida yang banyak terkandung dalam kulit epal berupaya melindungi kulit daripada pancaran sinar UVB yang boleh membawa kepada berlakunya kanser kulit.
Soya / tempe
Kajian menunjukkan, kedutan halus dan ketegangan kulit akan meningkat apabila perempuan berusia di akhir 30- an dan 40-an. Oleh itu, anda digalakkan makan makanan yang kaya dengan isofl avon soya yang dikenali dengan aglycone seperti tempe.Supplement  ( Vitamin E )

Supplement Vitamin E Shaklee sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik.

Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

Makan sebiji vitamin E sehari sebelum tidur  malam bersamaan dengan semua khasiat memakan tomato,salad,  strawbery,epal hijau/merah, dan soya / tempel.

Sebotol ada 120 kapsul.


Boleh tahan 4 bulan!


Sape nak muka merah merah cantik berseri seri RAYA NI?


PM "SHOPPING SHAKLEE ONLINE" di https://www.facebook.com/WSbamboocorset
✐ Blog: http://umiwarham.blogspot.com/  ( tinggalkan komen nanti saya hubungi anda)

✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-5585048